Mersin Üniversitesi Hastanesi Sağlık Hizmetlerinde Kaliteyi Artırma Hedeflerini Gerçekleştiriyor
Bölgemizin en köklü hastanelerinden biri olan Mersin Üniversitesi Hastanesi 2025 yılında da, en kaliteli sağlık hizmeti verme hedefine doğru ilerlemeye devam etmektedir. Hastane 145 yoğun bakım yatağı ve 715 servis yatağı ile pandemi sürecinde önemli fonksiyon üstlenirken, bir yandan da akademik çalışmalarını hız kesmeden sürdürmektedir. Mersin Üniversitesi Hastanesi bölgemizde yeni sağlık çalışanları ve ülkemizin dört köşesine hizmet veren doktorların yetiştiği bir çatı görevi görmektedir.
Hastane ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta “Hastanemiz her yıl gelişen teknolojileri bünyesine katarak, gelişerek, değişerek hastalarına hizmet etmeye devam etmektedir. Aynı zamanda Hasta memnuniyetini ve etik kurallar doğrultusunda sürekli gelişen bir kalite yönetim sistemini benimsemektedir” dedi.
‘Hastaların yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor’
Hastanenin bölgedeki konumu ile ilgili olarak Başhekim Prof. Dr. Yusuf Usta , “Mersin Üniversitesi Hastanesi’nin Sağlık hizmetleri alanında ülkemizde önemli bir yere sahiptir. Son bir yılda, cerrahi işlemler başta olmak üzere, Dahili Tıp Bilimleri, Temel Tıp Bilimleri ve enfeksiyon, doku-organ nakli, tüp bebek merkezi gibi alt birimlerde de sadece ülkemizde değil, sağlık turizmi kapsamında hizmet verilen bölgelerde de referans hastane kademesine geldi. Sürekli gelişmeyi ve yeniliği ilke edinen kadrosu ile toplum sağlığına değer katmayı, hastalarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Mersin Üniversitesi Hastanesi, her bir hasta ve ziyaretçisinin memnuniyetini, kurumumuzun başarısı ve hizmet kalitesinin göstergesi olarak görmektedir” diye konuştu.
‘45 bin ameliyat yapıldı’
Hastanede yapılan operasyonlar hakkında da bilgi veren Başhekim Usta, “2024 yılı içinde Kulak Burun Boğaz bölümünde A,B,C,D,E grubundaki ameliyat sayısı 7500’ün üzerindeyken, bu sayılar ortopedi ve plastik cerrahi bölümünde 6 binin üzerinde, kadın hastalıkları ve doğum, göz hastalıkları, üroloji bölümlerinde ise 5 binin üzerinde gerçekleştirildi. Bu sayıları 3 bin ve 2 bin ameliyat sayılarıyla diğer bölümler izlerken Ocak 2024 tarihinden itibaren tüm bölümlerde toplam 45 bin ameliyat yapıldı” şeklinde konuştu.
‘Poliklinikte 1.5 milyona, Onkoloji’de 90 bine yakın hastaya sağlık hizmeti’
Poliklinik alanlarında verilen hizmetlere de değinen Pro. Dr. Yusuf Usta sözlerine şu şekilde devam etti. “2024 yılı poliklinik başvurularında en yoğun bölüm 150 binin üzerinde hasta ile ‘Erişkin Acil’de izlendi. Bunu 70 bin ile ‘Çocuk acil’, 60 bin ile Dermatoloji, 53 bin ile Kardioloji izlerken toplam poliklinik hasta başvuru sayısı 1.5 milyon hastaya ulaştı. Mersin Üniversitesi’ni bölgemiz ve bölgemiz dışında hayati kılan Onkoloji Hastanemizde ise 2024 yılı başından itibaren 30 bin poliklinik hastası, 13 bin ayaktan kemoterapi hastası ve 3 bin yeni yatışlı hasta sayısı ile toplamda 90 bine yakın hastaya sağlık hizmeti sağlandı” .
‘Yeni cihazlarla daha hızlı, daha net ve kısa sürede netice alınacak’
Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde 2023-2024 yılları arasında dijital hastaneye geçiş aşamalarına başlandığını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Yusuf Usta, “Verilen sağlık hizmetlerinin tanı ve tedavisinde sürekli gelişen ve teknolojiyi takip ederek, yaklaşık 70 milyon TL değerinde 3 Tesla Manyetik Rezo, 5 milyon TL değerinde yüksek çözünürlüklü Laparoskopik İnfrared Cerrahi Sistem, 2 milyon TL değerinde Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazı’nın alımını sağladık. Hastane bünyesine kazandırdığımız toplamda 200 milyon TL tutarındaki gelişmiş teknoloji ürünü tıbbi cihazlarımız ile ‘Tanı ve tedavide’ güvenilirlik ve kaliteyi artırdık ve artırmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda bu cihazlar ile hastaların bekleme sürelerini de en aza indirdik. 2024 yılındaki verileri ile bu kaliteyi belgeleyen Mersin Üniversitesi Hastanesi olarak hasta ve ziyaretçilerimize en yüksek kalitede sağlık hizmeti vermeye devam edeceğimizi belirtmek isterim.” diye konuştu.
© 2024 Mersin Üniversitesi Hastanesi. Tüm hakları saklıdır.