1.5 Yaşındaki Beyzanur'un Yuttuğu Pil Çıkarıldı

Mersin'de yaşayan Sadık ve İlknur  Demirtaş çiftinin kızları 1.5 yaşındaki Beyzanur geçtiğimiz Perşembe oyun oynarken oyun sırasında bulduğu pili yuttu. Özel bir tedavi merkezine götürülen Beyzanur oradan Mersin Üniversitesi Hastanesine sevkedildi.  

Çekilen röntgen de yabancı cisim (pil) görünmesi üzerine  Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Çocuk Gastroenterolog Prof. Dr. Yusuf Usta ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile Beyzanur'un midesindeki pil çıkarılarak hayati tehlikeyi atlattı.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Usta, "Pil yutan çocuk soğuk algınlığı, ses kısıklığı ve iştahsızlık benzeri semptomlar gösterebilir, ebeveynlerin aklına pil yuttuğu gelmeyebilir ama bu gibi durumlarda çocuk yemek yemek için zorlanmamalıdır. Ve hatta pil yuttuğu tahmin edilen çocuğa röntgen filmi çekilmeden ebeveynlerin müdahale etmeye çalışması yemek yemeye veya kusmaya zorlaması çok daha teklikeli sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu gibi durumlarda çocuğu en yakın hastaneye götürmek en doğru çözümdür. " sözleri ile ebeveynleri uyardı.

Ayrıca pil yutulduktan sonra geçen zamanın önemine dikkat çeken Usta, "2 saat içinde operasyona alınmayan çocukların durumunun ciddileşebileceğini" söyledi.

 

 

SON 20 YILDA 65 BİN ÇOCUK PİL YUTTUĞU İÇİN TEDAVİ GÖRDÜ

“Pediatrics” (Çocuk Gelişimi) dergisinde geçtiğimiz günlerde yayınlanan makalede son 20 yılda lityum pil yutan 65 bin çocuğun hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi. Çocukların yuttuğu pillerin birçoğu ise saat pilleri. 

 

Uzmanlar evlerimize giren ve pille çalışan araçların birçoğunda saat pilleri kullanıldığını ve bu pillerin boyut itibariyle çocuklara şeker gibi göründüğünü söylüyor. 

 

Beyzanur'un hastanede gördüğü tedaviden sonra normale hayatına döndüğü bildirildi. 

© 2024 Mersin Üniversitesi Hastanesi. Tüm hakları saklıdır.