9 Aylık Merve'nin Başarılı Lenfanjiyom Operasyonu
2012 yılında Suriye'den Türkiye'ye gelerek buraya yerleşen Mustafa ve Sedra Habbabi'nin 9 aylık kızları Merve boynunda lenfanjiyom ile doğdu.
Doğuz ay boyunca büyümeye devam eden 7 cm büyüklüğündeki kiste yapılan Girişimsel Radyolojik müdahalelerde küçülme kaydedilmemesi üzerine, Mersin Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana bilim Dalı Doktorlarından Dr. Öğretim Üyesi Kemal Koray Bal ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile kist başarılı bir şekilde çıkarıldı.
Üç günlük Yoğun bakım tedavisi sonrasında Servise alınan Merve hızla iyileşmeye devam ediyor. Merve'nin kendisinden iki yaş büyük bir erkek kardeşi de olduğunu belirten baba "Doktorumuza ve hastene görevlilerine çok teşekkür ederiz bizimle çok güzel ilgilendiler. Kızımızla buradan sağlıkla çıkacağımız günü bekliyoruz."dedi.
Uzmanlar Lenfanjiom, lenfatik sistemin (vücudumuzun savunmasında görevli bir sistem) doğumsal bir hastalık olduğunu, Lenfatik damarlarla venöz sistem (kirli kan taşıyan damarlar) arasında nedeni bilinmeyen bir nedenle bağlantının oluşmamasına bağlı olarak geliştiğini belirtiyor.
Uzman verilerine göre Çocuklarda 60.000 doğumda bir görülen kistik lenfanjiom, genellikle boyun ve koltukaltı bölgesinde ortaya çıkarken, daha az oranda meme dokusu, karın, göğüs, göz çukuru ve ekstremitelerde de görülebilmektedir.
© 2024 Mersin Üniversitesi Hastanesi. Tüm hakları saklıdır.